Sähköauton lataaminen

Sähköauton lataus

Sähköauto ladataan yleisimmin siellä, missä auto pisimpään seisoo eli kotien tai työpaikkojen yhteydessä sijaitsevilla latauspisteillä. Yhä useampi omakotitalous, taloyhtiö ja työpaikka varautuu sähköisten ajoneuvojen lataamiseen siellä, missä se kätevimmin käy.

Täyssähköautot ja ladattavat hybridit yleistyvät vauhdilla ja tämä on otettu huomioon nykyisin lainsäädännössä. Eduskunta hyväksyi lokakuussa 2020 lain, joka ohjaa uudis- ja korjausrakentamista varautumisessa sähköautojen lataamiseen. Laki koskee liike- ja julkisten kiinteistöjen ohella asuinkiinteistöjä.

Täyssähköautojen ja hybridien lataaminen on helppoa. Latauskaapelin pää kiinnitetään ensin autoon ja toinen pää latauslaitteeseen. Lataaminen käynnistyy joko automaattisesti tai sitten tarvitset esimerkiksi apin käynnistääksesi sähköauton latauksen.

Propa Oy suunnittelee sähköautojen latauspisteet asiakaskohtaisesti ja annamme personoidut tarjoukset.

ARA:n avustus koskee myös työpaikkoja vuonna 2022. Katso tästä ARA:n ohje tukihakemuksen tekoon.

latausasemat kotitaloudet

Kotitaloudet

Omakotitalon latausaseman toteutuksessa on muutamia tärkeitä näkökohtia, joista suunnittelu ja toteutus lähtevät. Ensiksi on otettava huomioon auton ominaisuudet nyt ja lähivuosina.

Kotitaloudet

latausasemat taloyhtiöt

Taloyhtiöt

Kerros- ja rivitaloissa päätös latauspaikoista syntyy yhtiökokouksen päätöksellä. Propa tarkastaa perusedellytykset ja tekee niiden perusteella yhden tai useamman tarjouksen.

Taloyhtiöt

latausasemat yritykset

Yritykset

Yrityksillä sähköautojen lataaminen on monimuotoisempi kysymys kuin asunnoissa. Latauspisteet palvelevat asiakkaita, omaa henkilökuntaa, yrityksen autoja.

Yritykset