Latausasema pientaloon

Sähköauton latauspiste omakotitaloon

Sähköautoja ladataan useimmiten kotona. Jotta sähköauton lataaminen kotona tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti, latauslaite tulee valita oikein. Sähköauton ostaja saa auton mukana ainakin Shuko-pistotulpalla varustetun latauskaapelin. Tätä lataustapaa ei kuitenkaan suositella käytettäväksi kuin tilapäisesti. Nopeampi vaihtoehto on sähköauton lataaminen kiinteäksi asennetun latausaseman avulla. Latausasemissa on useimmiten mukana kiinteä, viiden metrin kaapeli. Asiakkaan on mahdollista valita myös irrotettavalla kaapelilla varustettu latausasema.

Sähköauton lataaminen kuormittaa luonnollisesti kiinteistön sähköverkkoa. Mikäli asiaan ei varaudu, saattavat pääsulakkeet palaa helposti esimerkiksi silloin, kun sähköauton latauksen aikana sauna laitetaan päälle tai käytetään jotain muuta paljon sähköä kuluttavaa laitetta.

Propa Oy:n ratkaisu on dynaaminen kuormituksen hallinta. Kiinteistön pääkeskukseen asennettava mittari seuraa kiinteistön sähkönkulutusta ja säätelee sen mukaan sähköauton latausta. Dynaamisen kuormituksen hallinnan avulla huolehditaan siitä, etteivät kiinteistön pääsulakkeet pala sähköauton latauksen aikana.

Propa Oy suunnittelee sähköautojen latauspisteet omakotitaloihin asiakaskohtaisesti ja annamme personoidut tarjoukset.